Electroforeza hemoglobinei

        Datorita severitatii lor, diagnosticul anomaliilor calitative si cantitative ale hemoglobinei, indeosebi cel prenatal, constituie un domeniu in plina ascensiune, asupra caruia se focalizeaza numeroase studii.

Continuare


Identificarea benzilor oligloconale in LCR

        Diagnosticul sclerozei multiple este considerat dificil, mai ales la debut, datorită polimorfismului clinic şi evoluţiei, de cele mai multe ori, imprevizibile a bolii. Sectiunea de fata isi propune prezentarea protocolului de diagnostic al acestei afectiuni si cateva noutati in domeniu.

Continuare


Determinarea electroforetica a izoformelor CDT

        CDT (Carbohydrate deficient transferrin) este unul dintre markerii recent introdusi in diagnosticul de laborator. Aplicatiile sale clinice nu se rezuma numai la identificarea consumatorilor cronici de alcool, ci si la numeroase alte afectiuni.

Continuare


Hemoglobina glicolizata

        Hemoglobina glicozilata (Hb A1c) este un parametru de baza in diagnosticul si monitorizarea diabetului zaharat. Cu toate acestea, el nu are specificitate absoluta. Valorile sale trebuie coroborate cu alte date de laborator, luandu-se in calcul si eventualele interferente in determinare.

Continuare


Electroforeza proteinelor lacrimale

        Electroforeza proteinelor din lacrimi constituie o noutate in spectrul investigatiilor oftalmologice, cu larga aplicabilitate atat in diagnosticul afectiunilor oculare cat si a unor afectiuni sistemice (diabet) ce evolueaza cu ochi uscat.

Continuare


Tehnici electroforetice - Studii comparative

        Identificarea unor noi tehnici electroforetice, din ce in ce mai sensibile si specifice, constituie o preocupare permanenta. Studiile comparative permit alegerea corecta a tehnicii potrivite pentru scopul urmarit in diagnosticul de laborator.

Continuare


Noutati


Actualitati Medicale
 

Introdu adresa ta de email pentru a te alatura noua.

 
Proiect realizat de ABT Service IT&Med              © Toate drepturile rezervate Electroforeza.ro 2020