Electroforeza hemoglobinei la nou nascuti


04.11.2014

Electroforeza hemoglobinei la nou nascuti

 

    Cantitatea mica de sânge care se poate recolta la un nou născut este principala limită în analiza electroforetică a hemoglobinei.
Noile kituri Capillarys Neonat Hb si  Neonat Hb Fast si sistemul automat Capillarys Neonat Fast, rezolvă acest inconvenient, îmbunătăţind protocolul de recoltare a probelor de sânge. Analiza se poate efectua atât pe sânge total prelevat pe hârtie Guthrie, cât şi pe sânge prelevat din cordonul ombilical.
    Electroforeza capilară permite separarea hemoglobinelor normale şi determinarea variantelor majore (Hb S, Hb C, Hb D, Hb E, Hb Bart) în mediu alcalin (pH 9.4). Detecţia diverselor hemoglobine are loc la 415 nm (lungime de undă specifică hemoglobinei), în următoarea ordine, de la catod la anod: Hb C, Hb A2/O-Arabia, Hb F-Ouled Rabah, Hb E, Hb S, Hb D, Hb G, Hb Korle-Bu, Hb F, Hb F degradat, Hb A, Hb A degradat, Hb Bart. Anhidraza carbonică nu se vizualizează pe modelul electroforetic, ceea ce permite identificarea variantelor de Hb A2 din această zonă de mobilitate.
    Existenţa unei baze de date de referinţă ce cuprinde mai bine de 50 de variante anormale de hemoglobină afişată în mod automat pe electroforegramă permite identificarea facilă atât a profilului specific indus de transfuzia de sânge, cât şi a profilelor patologice, cum ar fi prezenţa formelor F/S, F/AC, F/AE la prematuri sau F/S homozigot, F/SC heterozigot, F/AS heterozigot, F/C homozigot, F/AC heterozigot, F/AD homozigot, F/AE heterozigot, Hb Bart. Diagnosticul siclemiei este considerabil îmbunătăţit prin electroforeza capilară datorită excelentei separări a Hb S de alte hemoglobine cu aceeaşi mobilitate într-o singură analiză, lucru imposibil de realizat în gel de agaroză. În plus, calculul raportului Hb A/Hb F sau Hb A/Hb patologice (S, C, D, E, O-Arabia) permite un diagnostic precoce a beta talasemiei sau poate pune în evidenţă o transfuzie anterioară.

    Avantaje:

  • Automatizarea completă a etapelor preanalitice, începând cu decuparea automată a spotului de sânge recoltat pe hârtie Guthrie şi obţinerea hemolizatului
  • Cadenţa mare: 24 probe/h pentru kit-ul Capillarys Neonat Hb şi 48 probe/h pentru Capillarys Hb Neonat Hb Fast
  • Trasasbilitatea totală de la tubul primar până la obţinerea rezultatului

Noutati


Actualitati Medicale
 

Introdu adresa ta de email pentru a te alatura noua.

 
Proiect realizat de ABT Service IT&Med              © Toate drepturile rezervate Electroforeza.ro 2020