Bine ati venit!

Daca vrei sa construiesti un vapor, sa nu incepi prin
a-i trimite pe oameni dupa lemne, cuie, unelte, sfori si alte materiale. Invata-i intai sa tanjeasca dupa marea indepartata, nesfarsita.

Antoine de Saint Exupery

        In spectrul investigatiilor biochimice actuale, electroforeza ocupa un rol esential, trecand de la statutul de analiza "speciala" la cel de analiza uzuala.

        Introduse pe scara larga in uzul clinic acum mai bine de 50 de ani, metodele electroforetice de investigatie au cunoscut o ascensiune deosebita datorita descoperirii unor noi suporturi electroforetice (mult mai sensibile, specifice si cu un grad de rezolutie din ce in ce mai bun), automatizarii complete si diversificarii tehnicilor electroforetice pentru o gama larga de compusi (hemoglobine, lipoproteine, izoenzime) si fluide biologice (lichid cefalorahidian, urina, lacrimi, saliva, lichid amniotic, sinovial, lapte matern).

        Avantajele incontestabile ale tehnicilor electroforetice moderne palesc uneori in fata dificultatilor de interpretare a diverselor electroforegrame care pot conduce la erori in precizarea diagnosticului si instituirea tratamentului corect.

        Acest site isi propune prezentarea principalelor tehnici electroforetice utilizate in prezent in laboratorul clinic si interpretarea modificarilor electroforetice (frecvente sau particulare) aparute pe diverse tipuri de electroforegrame. De asemenea, este prezenta si o sectiune de suport stiintific unde sunt prezentate (in rezumat) anumite referinte bibliografice utile in interpretarea rezultatelor diverselor tipuri de electroforegrame.

        Site-ul prezinta si doua rubrici noi: una de actualitati medicale, unde cititorul va gasi noutati atat in domeniul analizelor electroforetice, cat si in domeniul medicinei de laborator in care electroforeza este parte integranta si alta de diagnostic on-line.

Pentru detalii va rog trimiteti mail la adresa dr.andreea.chiva@gmail.com

Noutati


Actualitati Medicale
 

Introdu adresa ta de email pentru a te alatura noua.

 
Proiect realizat de ABT Service IT&Med              © Toate drepturile rezervate Electroforeza.ro 2020