NOU! Aparitie editoriala


10.11.2011

 

 

 

 

“Actualitati in diagnosticul electroforetic de laborator” 

 Autor:  Bioch.pr.Dr. Andreea CHIVA

 

 

 

 Document creat de Andreea Chiva

 

 

 

Recent, Editura Universitara “Carol Davila” a publicat cartea “Actualitati in diagnosticul electroforetic de laborator” avand ca autor pe Bioch.pr. Dr. Andreea CHIVA.

Cartea a apărut ca o necesitate. Extinderea gamei de investigatii electroforetice într-un numar din ce in ce mai mare de laboratoare clinice, complexitatea patologiei cu care se confrunta zilnic clinicianul si necesitatea cresterii acuratetei diagnosticului au impus acest demers publicistic.

Continuarea fireasca a lucrarii  “Investigatia electroforetica in diagnosticul de laborator-ghid de interpretare” aparuta la aceeasi editura în 2008, cartea adauga capitole importante referitoare, in special, la tehnicile electroforetice în sistem capilar, monitorizarea consumului cronic de alcool pe baza transferinei deficiente in carbohidrati si diagnosticul hemoglobinopatiilor la nou nascuti.

Un alt element de noutate il constituie monitorizarea implantelor ortopedice prin electroforeza proteinelor din lichidul articular, premiera medicala europeana elaborata si aplicata in Laboratorul de Electroforeza a Spitalului Universitar de Urgenţa Bucuresti, unde imi desfasor activitatea.

Bazata, in mare masura, pe experienta personala de peste 15 ani in domeniul investigatiilor electroforetice, cartea este destinata atat medicilor (clinicieni şi de laborator), cat si biologilor, chimistilor si biochimistilor din laboratoarele clinice. In egala masura, ea poate oferi un ajutor important studenilor anului III ai Facultatii de Medicina Generala ce parcurg cursul de “Biochimie Clinica” pentru interpretarea corecta a rezultatelor electroforezei şi  elaborarea unui diagnostic corect.

Lucrarea constituie si un ghid de interpretare ilustrat, beneficiind de un material iconografic bogat referitor la aspecte generale si particulare ale electroforegramelor obtinute atat prin electroforeza in gel, cat si prin electroforeza capilara.

 

 

Noutati


Actualitati Medicale
 

Introdu adresa ta de email pentru a te alatura noua.

 
Proiect realizat de ABT Service IT&Med              © Toate drepturile rezervate Electroforeza.ro 2020